woensdag, 22 maart 2017 23:23

Politie presteert qua responstijd in onze regio nog onder het landelijke gemiddelde

Schiedam - Vandaag in het landelijke nieuws: de reactiesnelheid van de politie is nog niet naar behoren. De politie heeft zelf cijfers naar buiten gebracht per regio en zelfs per stad.

In 2016 kwamen bij de politie in de gemeente Schiedam 3.045 spoedmeldingen binnen. In 83,7% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig. Dat is iets onder het landelijk gemiddelde van 84 % en ruim onder het eigen streven van 90 %. 
In Vlaardingen kwamen er 2.760 spoedmeldingen binnen en was de politie in 83,9% van de meldingen binnen een kwartier ter plekke.
Maassluis: 928 spoedmeldingen en 83,0% binnen de norm.

Goed voorbeeld
Overigens is het natuurlijk wel een goede zaak dat de politie de eigen reactiesnelheid zo goed registreert en openbaar maakt. Dat zouden de gemeentes eigenlijk ook moeten doen. Kijk maar naar de uitzending van Onder Ogen van vandaag waarin Gerhard de Kok vertelt dat hij al vijf maanden (!) wacht op antwoord van de gemeente... https://popuptv.nl/video/onder-ogen-gerhard-de-kok-wacht-al-vijf-maanden-op-antwoord-van-de-gemeente 

347.603 spoedmeldingen
In totaal kwamen er in 2016 in heet Nederland 347.603 spoedmeldingen bij de politie binnen, dat zijn er 952 per dag, oftewel 40 per uur!
Zelf schrijft de politie over de spoedmeldingen: 'De politie is dag en nacht bereikbaar voor de veiligheid van Nederland en doet er in noodsituaties alles aan om zo snel mogelijk bij u te zijn.

Meestal binnen 3 tot 10 minuten aanwezig
Wij leggen de lat hoog: in 90% van alle spoedmeldingen willen we binnen 15 minuten bij u zijn. In 2016 lukte dat meestal wel in de steden (behalve dan in onze regio -red.), maar niet in dunbevolkte gebieden. Gemiddeld waren we in 84% binnen 15 minuten bij u.'

Politie presteert qua responstijd in onze regio nog onder het landelijke gemiddelde

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws