zaterdag, 15 augustus 2015 09:41

Politie Schiedam twittert er op los

De politie Schiedam heeft afgelopen nacht de volgers op Twitter nagenoeg live op de hoogte gehouden van wat de agenten op straat allemaal meemaakten. Het Basisteam Schiedam van het District Rijnmond Noord stuurde 39 tweets. Maar uiteraard werd niet alles getwitterd. "Over het incident waarmee we bezig waren blijven we stil, onderzoek loopt en we willen dit natuurlijk niet beïnvloeden."
Wat wel gedeeld wordt: melding inbraak Boylestraat. Bleek niet te gaan om een inbraak maar een dronken persoon. Dat werd de eerste aanhouding van deze nacht. Even later in Schiedam Noord: een groepje jongeren zou voor overlast zorgen. Zou mogelijk een steekwapen gezien zijn. Na een zoektocht met twee motorrijders en een auto werd in de omgeving het groepje aangetroffen en daarbij ook de persoon met een mes.
Bij een begeleid wonen instelling ging vervolgens een bewoner door het lint. De agenten kalmeerden de boel. Daarna spoeden de politie zich naar het Beatrixpark voor jeugdoverlast bij de speeltuin. "Wij houden ze al in de gaten op de camera die daar hangt."

Loos alarm inbraak Prins Bernhardlaan en inbraak 'S-Gravelandseweg. Een aantal agenten hebben twee horeca gelegenheden gecontroleerd. Hierbij wordt gekeken of er aan de vergunningsvoorwaarden wordt voldaan. Was in orde. Mogelijk inbraak heterdaad, Burgemeester Knappertlaan, getuigen zien zaklampen in de woning die nog niet bewoond zou zijn. De woning werd omsingeld maar de bewoner was gewoon thuis en deed open.

Op het Stationsplein Schiedam, werd een Iphone uit iemands handen gegrist. Het signalement van de dader (man 30 jaar, getint, 170-180cm lang, zwart trainingspak, met witte strepen, krullend haar tot aan schouders) werd meteen verspreid.

Een groepje jongeren op de Parkweg werd preventief gefouilleerd (geen wapens), een (geluids)overlastgever in Sveaparken werd gewaarschuwd, In de Gorzen werden verdachte personen met gereedschap bij een busje gespot. De agenten gingen er op af maar bleek loos alarm. 

In de wijk Oost zou een man de inboedel vernielen. En in de Villastraat een melding van een bebloede man op straat. Ook de ambulance komt ter plaatse. Terwijl de agenten daar staan komt er een voertuig hard de straat ingereden. De bestuurder werd staande gehouden. Na een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had (560 UGL). Het is een beginnend bestuurder bij wie het rijbewijs naar aanleiding van een eerder alcohol-in-het-verkeer delict al was ingevorderd. Dus hij mag zich voor de rechter verantwoorden voor zijn rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Een bestuurder van een voertuig op de Buitenhavenweg werd gecontroleerd op mogelijk drugsdealer. Maar dat bleek uit niets. Even later zien de agenten bij een tankstation een bestuurder naar z'n auto zwalken, stapt in en probeert weg te rijden. Hij had teveel gedronken (285 UGL) en krijgt een boete van 350 euro. "We staan ook even op scherp bij de A4/A20 voor een voertuig wat op Rotterdam Zuid weg rijdt bij een inbraak. Zitten collega's achteraan." "Het is een relatief drukke nacht geweest."

 

Politie Schiedam twittert er op los

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws