zondag, 28 juni 2015 13:33

Politie Schiedam zoekt verdachten van laffe woningoverval op hoogbejaard echtpaar

mediatv

De politie is opzoek naar twee verdachten die een hoogbejaard echtpaar op vrijdag 20 februari jl. bruut heeft overvallen in een woning aan de Laan van Spaland. Van één van de verdachte is een compositietekening gemaakt.

De overval vond plaats tussen 17.45 en 18.15 uur. De man des huizes (87) had net hiervoor de huisarts gebeld omdat zijn echtgenote (81) zich niet goed voelde. Toen de deurbel ging, zag hij twee mannen voor de deur staan en ging hij ervan uit dat het de huisarts was. De verdachten lopen rustig naar binnen. Eén van hen ging gelijk naar de slaapkamer. De ander gaat met de man aan de eettafel zitten. Er werd een praatje gemaakt en daarna kwamen er messen tevoorschijn. Onder bedreiging van deze messen werd gezegd dat ze geld wilden hebben. De man werd met handen en voeten aan de stoel vastgebonden. Hierbij raakte hij gewond. Ook in de slaapkamer werd de vrouw herhaaldelijk om geld gevraagd. Zij bleef ongedeerd. De woning werd doorzocht en de verdachten vertrekken met een etui gevuld met geld.

Signalement verdachten
Het gaat om twee mannen. Eén van hen droeg een capuchon, is ongeveer 1.70 lang en wordt tussen de 20 en 25 jaar geschat. Hij droeg een donkere broek en een zwarte jas. De ander had tijdens de beroving verticale gekleurde strepen (onder andere rood, groen en blauw) over zijn gezicht. Hij wordt ongeveer 18 jaar geschat. Hij had een smaller gezicht dan dader één. Hij droeg een donkere jas en een muts tijdens de beroving.

Informatie
Heeft u informatie over deze overval? Weet u wie de daders zijn? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844. Wilt u niet dat de daders weten dat u de politie gewaarschuwd omdat u hen bijvoorbeeld persoonlijk kent? Dan kunt u ook anoniem uw tip delen via 0800-7000

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws