donderdag, 01 juni 2017 17:28

Politie zoekt daders lafhartige babbeltruc bij bejaarde vrouw

Schiedam - De politie Schiedam zoekt de daders van een lafhartige babbeltruc bij een bejaarde vrouw. 

Op dinsdag, 28 februari even na 18.30 wordt een 86-jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc. In haar huis wordt zij, door twee jonge dames, beroofd van haar pinpas. Niet veel later wordt er bij een ING pinautomaat aan de Fransenlaan een bedrag van 1000,- euro en op het Stadhoudersplein een bedrag 250,- euro gepind.

Het slachtoffer, die sinds eind december 2016 weduwe is, had net bij een cafetaria in de straat eten gehaald toen er werd aangebeld. Ze opende haar deur en zag twee, voor haar onbekende dames, staan. De twee dames zeiden dat zij van thuiszorg Oost waren. Aangezien 86-jarige vrouw, door het recente overlijden van haar man, sinds kort thuiszorg had liet zij de dames nietsvermoedend binnen.

De vrouw loopt samen met de dames door haar huis om te kijken waar zij haar van dienst zouden kunnen zijn. Een van de twee dames noteerde steeds iets. Na op de bovenverdieping ook de nodige kastjes open gemaakt te hebben, verlieten zij de woning.
Enige tijd later werd het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordeed als iemand van de ING. Haar bankpas was gevonden en om haar rekening te kunnen blokkeren had zij de pincode van de pas nodig. Waarop de dame op leeftijd haar pincode gaf.

De politie wil voorkomen dat deze jonge dames weer toeslaan en wil hun identiteit achterhalen. Er zijn beelden beschikbaar. Hier op is één van de vermoedelijke daders te zien. Heeft u iets gezien of herkent u de dame op de beelden of bent u zelf slachtoffer? Laat het de politie weten via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000. 


Politie zoekt daders lafhartige babbeltruc bij bejaarde vrouw

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws