zondag, 17 januari 2016 11:46

Politieachtervolging na inbraak in sportzaal Vlaardingen

mediatv

In de nacht vrijdag op zaterdag heeft er in Vlaardingen een politieachtervolging plaatsgevonden die uiteindelijk eindigde in een crash aan de Verheijstraat in Vlaardingen. De achtervolging begon nadat er was ingebroken in een horecagelegenheid welke gevestigd zit in een sportzaal in de Vlaardingse Westwijk.

Agent kreeg klappen en werd meegesleurd

Agenten zagen dat de bestuurder uitstapte om te voet verder te vluchten, maar hij kon worden aangehouden. De bijrijder kroop ondertussen achter het stuur en wilde wegrijden. Toen een agent hem wilde aanhouden kreeg hij klappen en werd meegesleurd door de vluchtende auto. De agent moest uiteindelijk loslaten. De tweede persoon wist uiteindelijk te ontkomen aan de politie nadat de vluchtauto tegen een geparkeerde wagen tot stilstand was gekomen in de Verheijstraat.

Een grote zoekactie naar de tweede dader leverde uiteindelijk niets op. Er is nog in een woning gezocht in de directe omgeving van de gecrashte auto maar daar werd niemand aangetroffen. Een takelwagen van de politie heeft de vluchtauto meegenomen voor onderzoek.

Inbraak

Bij de inbraak was een grote televisie weggenomen zo vertelde de eigenaar. Eenzelfde televisie werd toevallig genoeg ook in de vluchtauto gevonden.

Aangehouden verdachte

De 45-jarige zit voorlopig vast op verdenking van inbraak en een keur aan verkeersovertredingen. Naar de identiteit van zijn kompaan wordt onderzoek gedaan door Vlaardingse rechercheurs.

Politieachtervolging na inbraak in sportzaal Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws