woensdag, 31 augustus 2016 13:58

Poofighters gaan strijd aan met hondenpoep in Oost

Schiedam - Van 5 t/m 9 september wordt er in Schiedam-Oost de strijd aangebonden met hondenpoep. Er is de laatste jaren al veel verbeterd op dit gebied, maar het blijft voor veel mensen één van de voornaamste ergernissen in de wijk.

Vandaar dat de Poofighters het tijd vonden worden voor een actieweekje -iedereen even wakker schudden en hondenpoep weer hoog op de agenda zetten. De Poofighters maken veel bombarie (er verschijnt onder andere een mobiel poppentheater, er loopt een mascotte rond, er vallen prijsjes te winnen, er is een kleurwedstrijd, er wordt geschminkt en geknutseld en er is een mobiel hondentoilet) maar maken ondertussen op ludieke wijze duidelijk dat hondenbezitters en ‘kinderbezitters’ (en alle andere mensen) zich bewuster moeten zijn van elkaars aanwezigheid in de openbare ruimte. Kinderen kunnen niet overal spelen, honden kunnen niet overal poepen.

En er bestaat natuurlijk ook nog zoiets al een hondenpoepzakje, als het toch een keer op een ongewenste plek belandt. Niet iedereen lijkt te begrijpen wat de bedoeling is van zo’n zakje- dus leggen de Poofighters dat nog ‘ns duidelijk uit met behulp van de hele grote nepdrol. Iedereen is welkom, voor de kinderen is genoeg te beleven en voor de honden zijn er ook lekkere hapjes en veel ballen! Kom langs bij de Poofighters met je kind en/of hond of gewoon met jezelf en help mee om samen een nog fijnere wijk van Oost te maken ;).

Poofighters gaan strijd aan met hondenpoep in Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws