zaterdag, 23 april 2016 11:59

Positieve jaarcijfers Theater aan de Schie en het Wennekerpand

Schiedam  - Zowel Theater aan de Schie als het Wennekerpand heeft 2015 afgesloten met een positief bedrijfsresultaat en stijgende bezoekersaantallen.

Theater aan de Schie

Theater aan de Schie sluit de boeken over 2015, voor het vierde jaar op rij, met een positief resultaat. Het resultaat bedroeg € 12.000,- positief. In totaal bezochten in 2015 meer dan 55.000 theaterliefhebbers Theater aan de Schie; dit is een stijging van 5.000 bezoekers ten opzichte van het voorgaande jaar.

Directeur Rob Roos: “De behaalde financiële resultaten en de stijgende bezoekcijfers in de afgelopen vier jaar mogen spectaculair worden genoemd. De organisatie heeft enkele jaren geleden het roer omgegooid en de resultaten zijn er ook naar. Ook moet gezegd worden dat de enorme bezuinigen van de afgelopen vier jaar zijn weerslag heeft op de organisatie. Toch zul je ons altijd met een glimlach bij de theaterdeur aantreffen. The show must go on!”

Wennekerpand

Het Wennekerpand sluit de boeken 2015 met een licht positief bedrijfsresultaat. In totaal ontving de jongste cultuurinstelling in Schiedam ruim 76.400 deelnemers en bezoekers aan diverse culturele evenementen die in en door het Wennekerpand worden georganiseerd. Het financiële resultaat bedroeg € 17.000,- positief.

Directeur Rob Roos: “De instellingen die huisvesten in het Wennekerpand doen het stuk voor stuk erg goed. De zakelijke activiteiten voldoen eveneens aan de verwachting. Het publiek weet de weg naar ons bijzondere cultuurpand in het hartje van onze mooie historische binnenstad inmiddels in grote getalen te vinden. Met 76.400 bezoeken in 2015 zijn we inmiddels, na de bibliotheek, de best bezochte cultuurinstelling Schiedam. Dat is een groot compliment voor de aanbieders van kunst en cultuur in het Wennekerpand. Reden voor ons om zeer tevreden te zijn.”

Positieve jaarcijfers Theater aan de Schie en het Wennekerpand

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws