zondag, 03 mei 2015 09:44

PPSC en CION: alle zeilen bij tegen degradatie

waterwegsport

PPSC en CION moeten in de bizarre derde klasse C op de laatste speeldag alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen. PPSC kreeg in de uitwedstrijd tegen zestienhoven een geweldige klap te verwerking door na een 0-0 ruststand met 0-5 te verliezen. Tot overmaat van ramp werd doelman Maurice de Groot met een rode kaart weggezonden nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald.CION pakte in de uitwedstrijd tegen FC Maense wel de volle winst: 1-3 Na 15 minuten was het wie anders dan Danny Koetsier die de keeper omspeelde en zo voor de 0-1 voorsprong zorgde. Nadat FC Maense door een zondagsschot de stand gelijk had getrokken zorgde Jay van de Bos namens de Vlaardingers voor de 1-2 ruststand.
Na de rust speelde CION met veel meer strijd en passie en dit resulteerde in de 72ste minuut in de 1-3 door Hulusi. CION kon het zichzelf alleen verwijten dat het de stand hierna niet verder op kon krikken.

Door de uitslagen kunnen in 3C theoretisch nog 8 ploegen degraderen. PPSC ontvangt zaterdag SVS, bij winst zal de ploeg van oefenmeester Henk Salari veilig zijn. CION wacht dezelfde opgave maar dan in de uitwedstrijd tegen Rhoon dat bij winst beslag legt op de derde periode.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws