woensdag, 06 april 2016 09:49

Praat mee over fietsen in Schiedam op 14 of 19 april

Schiedam- Afgelopen tijd is bij de gemeente Schiedam volgens eigen zeggen hard gewerkt aan het ‘Uitvoeringsprogramma Fietsen 2016-2020’, die met inbreng van Schiedammers is opgesteld. De gemeente nodigt iedereen uit om tijdens twee informatieavonden op donderdag 14 april en dinsdag 19 april mee te praten over dit concept.

Informatieavonden

De eerste informatieavond is op donderdag 14 april om 19.30 uur in het Stadskantoor. De tweede avond vindt plaats op dinsdag 19 april om 19.30 uur in wijkgebouw De Brug op het Heijermansplein. Aanmelden voor een informatieavond kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van 'fietsavond + datum'.

Wethouder Marcel Houtkamp trapt de avond af. Een korte presentatie over de belangrijkste fietsprojecten volgt. Daarna wordt aan thematafels in gesprek gegaan over de vier fietsonderwerpen en gekoppelde maatregelen uit het uitvoeringsprogramma. De inbreng uit deze avonden wordt, voor zover mogelijk, verwerkt in het definitieve uitvoeringsprogramma. Ook is De Verkeersonderneming aanwezig op beide avonden. Zij geven informatie over de subsidieregeling voor de aanschaf van een elektrische fiets voor het woon-werk verkeer en horen graag andere slimme reistips voor in de spits.

Totstandkoming ‘Uitvoeringsprogramma Fietsen 2016 - 2020’

De gemeente geeft met het ‘Uitvoeringsprogramma Fietsen 2016 – 2020’ prioriteit aan vier onderwerpen: fietsparkeren, fietsroutenetwerk, verkeersveiligheid en innovatie.

Als voorbereiding op het uitvoeringsprogramma hield de gemeente eind 2014 een enquête onder inwoners van Schiedam. Daarnaast is fietsgebruik en verkeersveiligheid besproken in de kindergemeenteraad, met het Burgerkennisnetwerk, de Fietsersbond en in het duurzaamheidsplatform. De twee informatieavonden zijn de laatste mogelijkheid voor belanghebbenden en geïnteresseerden om mee te praten over het uitvoeringsprogramma.

Praat mee over fietsen in Schiedam op 14 of 19 april

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws