woensdag, 22 oktober 2014 15:15

Praten over afval en reiniging in de Erker

Tijdens de Informatiebijeenkomst van 18 september 2014 zijn een aantal vragen en opmerkingen over het thema afval en reiniging gemaakt. Hieronder vindt u een samenvatting van de inbreng van de aanwezigen. Op 12 november worden deze onderwerpen uitgebreider besproken in de 'werkgroep afval en reiniging '. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 in 'De Erker'. Mocht u de bijeenkomst willen bijwonen dan kunt u zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Prullenbakjes

Doordat de ondergrondse containers afgesloten zijn kunnen mensen hun straatafval en hondenpoep niet meer in de containers kwijt. Dit nadeel kan worden ondervangen door meer prullenbakken te plaatsen of door kleine, door vrij toegankelijke opening/klep in de container te maken voor het aanbieden van kleine hoeveelheden afval.

Bijplaatsingen

Er wordt regelmatig afval naast de containers gezet. Soms zijn de containers vol. Soms niet. Als oplossing wordt voorgesteld om ervoor te zorgen dat de containers nooit vol zijn, goed werken, om huis aan huis informatie te verstrekken over de aanbiedregels, om de tekst dat bijplaatsen boete geeft in het Engels te zetten, te zorgen dat iedereen pasjes heeft en te handhaven.

Hondenpoep

Er zijn veel honden en katten in de wijk. Er is veel hinder van hondenpoep en kattenpoep. Er is behoefte aan meer (honden)afvalbakken, hondentoiletten, poepzakjes op kinderspeelplaatsen en handhaving.

Afvalscheiding

Mensen scheiden hun afval niet optimaal omdat er weinig brengpunten voor glas, papier en kunststof zijn. Ook wordt een voorziening voor het gescheiden aanbieden van tuinafval gemist. Er is vraag naar individuele minicontainers en naar verzamelcontainers.

Zwerfvuil

In de omgeving van de Metro is veel zwerfvuil. Er is behoefte aan meer prullenbakken en prikstokken voor bewoners. Voor speeltuinen zou een hogere beeldkwaliteit moeten gelden.

Bovengrondse kunststofcontainers

Waarom is er een kunststofcontainer op het trottoir geplaatst en niet ondergronds.
Antwoord: Bij de Vlaardingerdijk is het niet gelukt om een geschikte locatie voor ondergrondse container te vinden. Dit kan worden meegegeven in het project Schrijversbuurt. De bovengrondse container bij de Rubenslaan wordt ingepast in het nieuwe ontwerp voor deze straat/middenberm.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws