maandag, 13 oktober 2014 15:19

Prijsuitreiking Groenste straat

Op donderdagavond 16 oktober 2014 vindt in het (PopUpTv-) pand aan de Hoogstraat 85 de prijsuitreiking van de 'Groenste Straat van Schiedam' plaats. De winnaar ontvangt uit handen van wethouder Alexander van Steenderen (o.a. Beheer openbare ruimte) onder meer een waardebon voor een straatactiviteit of verdere 'vergroening' en het felbegeerde straatnaambordje 'Groenste straat van het jaar 2014'.

Bewoners van negen Schiedamse straten gingen met elkaar de strijd aan in de groencompetitie, die werd georganiseerd door de vereniging Groei & Bloei en de gemeente Schiedam. Bewoners kunnen zelf hun straat opgeven voor deelname. Één ondernemer droeg een straat in een bedrijventerrein voor. Aspecten waar de jury op beoordeeld zijn onder meer algemene uitstraling, onderhoud, plantkeuze en duurzaamheid. Dit jaar konden extra punten worden verdiend voor insectenvriendelijke beplanting.

De groenste straat verkiezing is vorig jaar voor het eerst gehouden in het kader van de Schiedamse nominatie als Groenste Stad van Nederland 2013 door de Europese organisatie Entente Florale. Dankzij het grote enthousiasme bij de deelnemers en organisatie is besloten de wedstrijd jaarlijks te organiseren.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws