dinsdag, 20 september 2016 08:18

Proef eenrichtingsverkeer Boterstraat

Schiedam - Vanaf afgelopen zaterdag is de tijdelijke brug over de Schie in gebruik genomen. De brug is geschikt voor voetgangers, (brom)fietsers en (vracht)auto’s. Dit betekent dat het voor alle verkeer weer mogelijk is om via de Ooievaarsteeg het centrum in te rijden en te verlaten. De Herenstraat wordt weer afgesloten.

Proef

Per direct start een proef gericht op de verkeersstromen in de Boterstaat. Het doel van deze proef is om sluipverkeer door het centrum van de stad te beperken. De Boterstraat zal tot het weekend van 26/27 november eenrichtingsverkeer worden, centrum in. Daarna wordt deze proef geëvalueerd.

Bereikbaarheid

De meeste verkeersdeelnemers door de Boterstraat zijn gewend aan een tweerichtingssituatie. Voor het slagen van deze proef zal ook op het juiste gebruik moeten worden toegezien. Medewerkers van team Toezicht en Handhaving van de gemeente Schiedam zullen er de komende periode op toezien dat dit gebeurt. Ook de hulpdiensten zijn inmiddels op de hoogte gesteld over de bereikbaarheid van het centrum.

Proef eenrichtingsverkeer Boterstraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws