dinsdag, 05 juli 2016 08:59

Proef met plasticcontainer aan huis in Woudhoek Noord

Schiedam - Bewoners uit de Feministenbuurt in Schiedam gaan thuis plastic verpakkingen en drankenkartons scheiden en aanbieden. Op initiatief van vertegenwoordigers van de wijk Woudhoek Noord en de denktank Duurzaamheid in Schiedam bieden Irado en de gemeente Schiedam bewoners van de Feministenbuurt op proef een ‘eigen’ minicontainer met oranje deksel voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons aan.

Plasticcontainer thuis op proef

De deelnemers aan de proef hoeven hun plastic verpakkingsafval en drankenkartons voortaan niet meer naar het Afval Apart Punt te brengen. Tijdens de proefperiode van drie maanden wordt de plasticcontainer thuis geleegd. De deelnemers blijven beschikken over de grijze container voor restafval. Deze wordt volgens het vaste ophaalschema geleegd. De container voor plastic en drankenkartons wordt tijdens de proefperiode tweewekelijks geleegd. Inwoners die niet willen deelnemen aan de proef en daarom ook geen plasticcontainer willen ontvangen, kunnen dat voor 1 augustus 2016 doorgeven aan Irado.

De ervaringen van de deelnemers zijn belangrijk voor Irado en de gemeente Schiedam. Na de proefperiode wordt samen met de bewoners besloten over het vervolg van het gebruik van de plasticcontainer.

Daarom plastic scheiden

Het scheiden van plastic verpakkingen en drankenkartons is belangrijk, omdat plastic en drankenkartons worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Daardoor zijn minder primaire grondstoffen nodig. Bovendien, elke vuilniszak restafval die in de verbrandingsoven verdwijnt kost geld. Als er minder afval verbrand hoeft te worden betekent dat minder CO2-uitstoot. Kortom: Door plastic verpakkingsmateriaal en drankenkartons te scheiden sparen we dus het milieu en geld.

Proef met plasticcontainer aan huis in Woudhoek Noord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws