maandag, 17 augustus 2015 10:45

Programma BRANDERSFEESTEN 2015

In de dagen voorafgaand aan dit feestelijke weekend meren de schepen aan bij de Buitenhavenweg en Korte Haven. Bewoners en bezoekers van de binnenstad proeven dan al de vertrouwde sfeer. De Brandersfeesten zijn er weer !

3 feestelijke dagen
Het weekend van 25, 26, 27 september wordt een weekend met o.a. kermis, live muziek bij de horeca, de Brandersmarkt met ruim 300 braderiekramen, de Duurzaamheidsmarkt, de Autostrada, het Raamfestival rondom de Muradiye moskee, theateracts op de Hoogstraat en kinderactiviteiten op het plein van het Stedelijk Museum en de Appelmarkt. Het Land van Belofte wordt omgetoverd tot een eetplein waar men de heerlijkste lekkernijen kan kopen. Op de Grote Markt, Koemarkt en Land van Belofte zorgen de shantykoren overdag voor een gezellige sfeer. In de Havenkerk vind de eerste editie van het chocoladefestival plaats en in het naastgelegen Jenevermuseum wordt het hele weekend gestookt. Tijdens de Brandersfeesten zijn de Schiedamse musea allemaal gratis te bezoeken.

Actieve activiteiten
Honderden deelnemers zwemmen weer op zaterdagochtend weer mee met de Branderszwemtocht. Jong en oud kijkt rond op het demonstratieplein bij Molen de Kameel met o.a. de brandweer en GHOR en kinderen kunnen samen met de Schiedamse scoutingverenigingen deelnemen aan de waterspelen.

Heel veel muziek
In de horeca in Schiedam zullen van vrijdag tot en met zondagavond live optredens plaatsvinden in en buiten de horeca gelegenheden. Dit een goed bezocht onderdeel van de Brandersfeesten. En aan het Shantykorenfestival nemen vele koren deel. Het publiek zingt vast weer volop mee. Een van de hoogtepunten wordt vast de zaterdagavondshow op het Land van Belofte. Op zaterdagavond vanaf 19.30 uur is het podium gevuld met muziek en optredens van bekende artiesten.

De Branderfeesten op 25, 26, 27 september. Kijk nu al op www.brandersfeesten.nl.

Programma BRANDERSFEESTEN 2015

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws