dinsdag, 21 april 2015 14:23

Promiss en Miss Etam failliet maar winkels blijven open

Winkelketen Etam Groep is failliet, meldt RTL Z. "De curatoren Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst hebben dat vandaag bekend gemaakt. De curatoren menen dat er "een reële kans" is dat het bedrijf een doorstart kan maken." De winkels blijven daarom vooralsnog open. Promiss is gevestigd in de Nieuwe Passage in Schiedam, het Liesveld in Vlaardingen en in V&D in Vlaardingen, Miss Etam heeft winkels in Vlaardingen (eveneens op het Liesveld) en in Rotterdam.

"Donderdag 9 april kreeg Etam Groep uitstel van betaling, het voorportaal van een faillissement" aldus RTL Z. "Het concern bestaat uit 200 kledingwinkels van Miss Etam en Promiss. Bij Etam Groep werken 2000 mensen.

Foto 21 04 15 14 06 58Etam Groep bevond zich al langere tijd in financieel zwaar weer. Het bedrijf maakte in 2013 een verlies van 5,7 miljoen euro op een omzet van 219 miljoen. De afgelopen jaren voerde voormalig topman John van der Ent twee reorganisaties door, waarbij in totaal 240 banen werden geschrapt. Van der Ent stapte begin vorige maand over naar de warenhuisketen V&D.

Doorstart
Vorige week lieten de bewindvoerders weten dat er 14 gegadigden waren voor een doorstart van de winkelketen. "Meerdere serieuze partijen hebben gisteren een overnamebod ingediend", schrijven de curatoren vandaag. "Over het aantal en de inhoud van de biedingen doen de curatoren geen mededelingen." De 200 winkels, het distributiecentrum en het hoofdkantoor blijven in afwachting van een mogelijke doorstart open.

Afgeslankte vorm
Curator Vermeeren denkt dat bij een doorstart wel winkels moeten sluiten en banen zullen verdwijnen. "Wij gaan uit van een doorstart in afgeslankte vorm. Maar met hoeveel winkels en personeelsleden weten we nog niet."

RTL Z meldde vorige week dat investeringsmaatschappij H2 begin dit jaar van plan was Etam Groep over te nemen. Curator Vermeeren wil niet zeggen of H2 tot de bieders behoort. "Het is juist dat er vóór het faillissement een aantal partijen naar Etam keek. Een deel daarvan zit nog steeds aan boord om te kijken naar een doorstart. Welke partijen dat zijn, maken wij niet bekend."

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws