zaterdag, 25 maart 2017 20:03

Promotie voor Nexus na thriller-korfbalwedstrijd

waterwegsport

Schiedam - Het is de korfballers van Nexus zaterdag gelukt om voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de tweede klasse in de zaalcompetitie. In Dordrecht werd in een rechtstreeks duel met Ventura Sport afgerekend.

Na verlenging stond er een 21-18 eindstand op het scorebord van Sporting Delta. Halverwege leidde de formatie van coach Erik Speijer met slechts 11-10.Ventura Sport kwam onverwachts sterker voor de dag, maar Nexus wist zich daar tegen te wapenen in een waar gevecht. Ondanks dat het spel van twee kanten niet geweldig was, maakte de spanning veel goed. ,,We liepen in bepaalde fases uit naar drie punten voorsprong, maar vlak voor tijd kwamen zij alsnog knap langszij bij 17-17,” reageerde Speijer kort na de wedstrijd. ,,In de verlenging scoorden wij als eerste, maar haakte Ventura Sport opnieuw aan. Totdat we eindelijk een beslissend gaatje konden slaan. Na de tweede verlenging ging uiteindelijk het dak eraf. Het was geweldig om mee te maken.”

Volle tribunes en een gezellige sfeer zorgden bijna voor een Korfbal League-gevoel. ,,Het was zo spannend, maar ook zo mooi en bijzonder sfeervol van twee kanten,” liet de coach weten. ,,Dit is écht tot nu toe het absolute hoogtepunt in mijn trainersloopbaan. Zo bijzonder dat een kleine club als Nexus erin slaagt om dit succes neer te zetten. Chapeau voor de ploeg, de staf en de club en al haar vrijwilligers.” Of Nexus iets te zoeken heeft in de tweede klasse. ,,Nou, het interessant me geen donder. Vliegen we er uit, so bei t. We gaan nu vooral enorm genieten na deze geweldige prestatie.”

Promotie voor Nexus na thriller-korfbalwedstrijd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws