maandag, 02 februari 2015 15:22

Proosje-munten voor Serious City

Aan de Schiedamse bijdrage aan de doelstellingen van Serious Request is opnieuw een bedrag toegevoegd. Wethouder Mario Stam maakte donderdagochtend bekend dat Schiedamse ambtenaren 4.160 euro bij elkaar hebben gebracht via de Proosje-munten, die zij in december bij wijze van kerstpakket ontvingen. De totale opbrengst van Serious City Schiedam komt daarmee op 21.498 euro.

In de laatste maanden van 2014 waren er Schiedam veel initiatieven om geld bijeen te brengen voor het Rode Kruis. Zo organiseert de gemeente Schiedam de vierde editie van de landelijke actie Serious Ambtenaar. Verder waren er onder de noemer Serious City in de stad veilingen, sportworkshops en optredens, waarvan de opbrengst steeds naar het goede doel ging.

Schiedamse ambtenaren ontvingen in plaats van een traditioneel kerstpakket een 'buideltje' met Proosje-munten. Daarmee konden ze terecht bij een groot aantal Schiedamse ondernemers. Veel ambtenaren kozen er echter voor hun munten gedeeltelijk of zelfs geheel te doneren aan Serious City in plaats van er voor zichzelf een cadeau voor te kopen.

Door hun bijdrage steunen de ambtenaren het werk van het Rode Kruis, dat aandacht vraagt voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden, die slachtoffer zijn van seksueel geweld, een stille ramp die miljoenen meisjes en vrouwen beschadigt.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws