vrijdag, 24 maart 2017 17:00

Provincie houdt op 3 april inloopavond over locaties windenergie

Maassluis - De provincie Zuid-Holland heeft 23 locaties in de regio Rotterdam aangewezen als geschikte locatie voor windenergie. Op maandag 3 april houdt de provincie een informatieavond in het stadhuis aan Koningshoek 93.050 in Maassluis over het uitgevoerde onderzoek en de mogelijkheid op deze plannen te reageren.

De inloopavond in de Burgerzaal van het stadhuis begint om 19.00 en duurt tot 21.00 uur. U kunt gedurende deze avond op elk gewenst moment binnenlopen.

Reageren
Op basis van het onderzoek èn het provinciale ruimtelijk beleid hebben Provinciale Staten 23 nieuwe locaties in de regio Rotterdam aangewezen waar mogelijk uiterlijk in 2020 windenergie kan worden gerealiseerd. Deze locaties zijn opgenomen in de zogeheten ontwerp Visie Ruimte en Mobiliteit. Sinds 17 maart 2017 kan er zes weken lang gereageerd worden op deze plannen.

Overige inloopavonden
Als u op 3 april niet in de gelegenheid bent om de inloopavond te bezoeken kunt u ook naar de informatieavond in een andere gemeente gaan. Tijdens alle inloopbijeenkomsten kunt u vragen stellen over alle locaties in de hele Rotterdamse regio. De data en locaties van de overige inloopavonden zijn:

29 maart, Droogdok Jan Blanken, Dokweg 5, 3221AE Hellevoetsluis
30 maart, Van der Valk hotel, Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB Ridderkerk
4 april, Gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111, 2903 AR, Capelle aan den IJssel
10 april, Gemeentehuis Nissewaard, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse
11 april, Gemeentehuis Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek.

Besluit najaar 2017
Provinciale Staten besluiten in het najaar van 2017 definitief over de op te nemen locaties voor windenergie in de regio Rotterdam. Dit doen zij mede op basis van de ingediende zienswijzen. Degenen die een zienswijze hebben ingediend worden hiervan op de hoogte gesteld en krijgen antwoord op de door hun ingediende zienswijze.

Aanpassen bestemmingsplannen
Met de definitieve vaststelling van locaties maakt de provincie plaatsing van de windmolens planologisch mogelijk. Gemeenten moeten dan hun bestemmingsplannen hierop aanpassen, zodat initiatiefnemers verder aan de slag kunnen met hun plannen voor realisatie van windmolens.

Meer informatie?
U kunt contact opnemen met provincie Zuid-Holland via telefoonnummer 070-4416611 of uw vragen stellen via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor algemene informatie over windenergie in de provincie Zuid-Holland kunt u kijken op www.zuid-holland.nl/windenergie. Hiernaast kunt u zich ook abonneren op onze digitale nieuwsbrief via de link op www.zuid-holland.nl/locatieswindenergie.
Provincie houdt op 3 april inloopavond over locaties windenergie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws