zaterdag, 20 augustus 2016 09:23

PvdA Schiedam wil straat vernoemen naar Nouchka Fontijn

Schiedam - Dat Schiedam trots is dat merken wel aan de vele reacties en likes op de berichten over de bokser Nouchka Fontijn. Ze haalde gisteren de finale van het boksen tot 75 kg op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De PvdA heeft nu zelfs vragen gesteld aan het college over Nouchka: ze willen graag een straat naar haar vernoemen!

Peter Groeneweg schrijft letterlijk:
Is het college het ermee eens dat het vernoemen van een straat naar aansprekende, Olympische sporters met een Schiedamse achtergrond, zowel een passende bijdrage is aan Schiedamse sportparken als een passend eerbetoon aan de betreffende sporters?

Is het college het ermee eens dat Nouchka Fontijn met het bereiken van de finale van het bokstoernooi tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, een aansprekende sportieve prestatie heeft geleverd?

Indien het college op beide vorige vragen bevestigend kan antwoorden, is het college dan bereid aan de gemeenteraad het voorstel te doen één van de straten op het nieuwe sportpark te vernoemen naar Nouchka Fontijn?

Vraag 4: Is het college ook bereid te onderzoeken hoe de andere Schiedamse Olympiërs passend kunnen worden gewaardeerd voor hun prestaties, ongeacht of daarmee medailles zijn behaald?

 

PvdA Schiedam wil straat vernoemen naar Nouchka Fontijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws