woensdag, 06 april 2016 21:19

PvdA vindt dat alle kinderen moeten kunnen zwemmen

Schiedam- De PvdA Schiedam signaleert dat steeds minder jonge Schiedammers kunnen zwemmen en vindt dit een zorgelijke ontwikkeling.

De PvdA: "In de vorige collegeperiode heeft het college samen met de raad om financiƫle redenen besloten in Schiedam te stoppen met schoolzwemmen. Nu we een aantal jaren verder zijn, wordt het resultaat van deze maatregel zichtbaar. Een groeiend aantal Schiedamse kinderen heeft geen zwemdiploma, kunnen niet zwemmen. In een waterrijke stad als Schiedam, met de rivier, maar ook sloten en plassen is dat een ongewenste situatie.

Geen zwemles krijgen komt soms doordat ouders zich geen zwemles kunnen veroorloven. Ouders met een minimum inkomen kunnen een beroep doen op de vouchers, waarmee de zwemles en de zwemkleding betaald kan worden. Jammer genoeg zijn niet alle ouders van deze mogelijkheid op de hoogte.

Echter er zijn ook Schiedamse kinderen die niet naar zwemles gaan, wiens ouders niet het belang van zwemmen inzien. Of de traditie van zwemles niet kennen.

De PvdA zou graag het belang van zwemles onder de aandacht brengen van alle ouders en kinderen. Daarom heeft Petra Zwang namens de PvdA schriftelijke vragen gesteld om hier antwoord op te krijgen."

PvdA vindt dat alle kinderen moeten kunnen zwemmen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws