zaterdag, 28 november 2015 00:01

Raad Vlaardingen voorkomt ontsluiting Sportpark A4

Donderdagavond is tijdens de raadsvergadering van de gemeente Vlaardingen het raadsvoorstel over ontsluiting ‘Sportpark A4’ besproken. Een raadsvoorstel dat gaat over het wel of niet aanleggen van langzaam verkeersverbindingen en een autoweg vanaf de Vlaardingse Eksterlaan naar ‘Sportpark A4’ op Schiedams grondgebied. Een sportpark dat bovenop het tunneldak van de nieuwe A4 tussen Delft en Schiedam/Vlaardingen wordt gebouwd door de gemeente Schiedam. Het college van Vlaardingen gaf eerder al aan om als voorkeur niet te gaan voor zowel de auto-ontsluiting als de langzaam verkeersverbindingen, en daarmee bewoners in de omgeving te ondersteunen. De SP ondersteunde ten volle de bewoners en het standpunt van het college, en heeft daarom ook voor dit voorstel gestemd.

Dit raadsvoorstel is unaniem door de gehele raad aangenomen. Daardoor is er geen sprake meer is van een auto ontsluiting op de Eksterlaan, en langzaam verkeersverbindingen vanaf de Hoevenronde naar het Schiedamse Sportpark. Daarbij heeft de SP ook aangedrongen op goed overleg van de Gemeente Vlaardingen met de Gemeente Schiedam om de overlast van het sportpark te beperken voor de inwoners aan Vlaardingse zijde.

Tevens werd er door de PvdA en SP samen een amendement ingediend zodat er maatregelen worden getroffen om de door Schiedam reeds voorbereide dammetjes over water onbereikbaar te maken vanaf Vlaardings grondgebied. Met steun van GroenLinks, ONS, D66, CDA, ChristenUnie/SGP is dit amendement van PvdA en de SP aangenomen waardoor o.a. parkeren in de buurt van het Sportpark aan Vlaardingse zijde wordt voorkomen.

Raad Vlaardingen voorkomt ontsluiting Sportpark A4

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws