donderdag, 16 april 2015 16:03

Rabobank komt met nieuw ondernemersproject voor jongeren

Deze zomer biedt het Project ZomerOndernemer aan jongeren in de leeftijd van 15 t/m 22 jaar uit Capelle aan den IJssel, Hoogvliet, Poortugal, Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam de kans om gedurende de zomervakantie een eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen met het ondernemerschap. Ze krijgen een driedaagse training, een startkapitaaltje, workshops bij lokale ondernemers en begeleiding van coaches, zakenvrienden en de Rabobank. Met een goed idee en veel enthousiasme kan dit het begin zijn van een succesvolle onderneming!

ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd in Rotterdam en omgeving.
Marcel Splinter, Manager MKB Bedrijven Advies van Rabobank Rotterdam leerde het project kennen in het Groene Hart.

"We vinden het als Rabobank belangrijk om een bijdrage te leveren aan het ondernemersklimaat in Schiedam, Vlaardingen, Capelle a/d IJssel en Rotterdam. Naast het delen van kennis en (startende) ondernemers toegang bieden tot onze ondernemersnetwerken, zijn we onder andere sponsor van ondernemingsvereniging StartMeUp en Contact Jonge Bedrijven Rotterdam. Als hoofdpartner van het project ZomerOndernemen richten we ons op jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar. Samen met de andere partners, lokale ondernemers en coaches bieden we deze jongeren een intensief coachingstraject van zes weken waarbij ze kennis maken met de verschillende aspecten van het ondernemerschap. Tijdens dit traject doen ze ervaring op waarmee ze aan het eind van het project zelf hun eigen bedrijf kunnen starten. Daarnaast leggen ze waardevolle contacten die ze na het project ook kunnen blijven benaderen. Het project ZomerOndernemer is een goede invulling van onze propositie Samen de stad sterker maken".
Het project ZomerOndernemer is in 2010 vanuit Zweden geïmporteerd naar Nederland in het kader van een Europees samenwerkingsproject. Afgelopen jaren draaide het met succes in vier regio's. 30% van de deelnemers schreef zich in bij de KvK. Komende zomer start het project ook in Rotterdam e.o.

Marcel Splinter, krijgt bijval van Iwan Pol, een van de coaches van ZomerOndernemer. Iwan is ook coach bij ZomerOndernemer in het Groene Hart.

"Als jongerencoach merk ik dat jongeren veel ambitie en kunde hebben, maar dat dit voor een groot gedeelte wordt onderkend door de maatschappij. Veelal staan jongeren negatief in het nieuws. Daarin wordt het beeld gecreëerd dat ze op een baldadige manier deelnemen aan de samenleving. ZomerOndernemer is het bewijs dat dit niet het geval is. Mijn ervaring met ZomerOndernemer is dat jongeren kunnen verrassen met hun ideeën, frisheid en ambitie. Het project geeft jongeren de kans om zich ondernemende vaardigheden eigen te maken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws