dinsdag, 05 juli 2016 14:45

Ramadan afgelopen en Suikerfeest begint

Schiedam - Vandaag, 5 juli 2016, is de Ramadan afgelopen en begint het Suikerfeest. In Schiedam is ongeveer 10 % van de bevolking van Turkse komaf en 3 % van Marokkaanse komaf.

Het Suikerfeest begint met een gebed op de eerste ochtend van het Suikerfeest. Iedereen gaat dan mee naar de moskee. Als men klaar is met dit gebed in de Moskee dan gaat men bij familie op bezoek. Traditioneel wordt Suikerfeest gevierd met veel zoete gerechten. Daarnaast geeft men elkaar veel cadeautjes. De mannen en vrouwen trekken hun mooiste kleren aan en vrouwen versieren hun lichaam met Henna. Ook armen doen mee met deze gebruiken. Zij worden gesteund door de rijkere. Na het bezoeken van de familie gaat men naar ontmoetingsplaats, waar men met zijn alle luisteren naar een preek van imam, dit is de echte afsluiting van de Ramadan. Het Suikerfeest duurt van oorsprong officieel 3 dagen en is voor de islamitische gemeenschap is het Suikerfeest een zeer belangrijke feestdag.

Voor de Turkse gemeenschap begint het Suikerfeest vandaag maar voor de Marokkaanse gemeenschap begint het Suikerfeest pas morgen Dat komt door de stand van de maan.

Ramadan afgelopen en Suikerfeest begint

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws