vrijdag, 21 juli 2017 23:00

Reactie Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland op IGZ berisping

Schiedam - Na de vraag van PopUpTv om een reactie op het artikel in SKIPR heeft de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland ons vrijdagavond laat nog een verklaring gestuurd:

'Vrijdag 20 april is er een onaangekondigd bezoek geweest van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met als thema Infectiepreventie. Met een 3-koppige vertegenwoordiging van de IGZ zijn er bezoeken afgelegd aan verschillende afdelingen om te kijken hoe het gesteld is met infectiepreventie waaronder de dienstkleding, kledingreglement, dragen van sieraden en het wassen van handen.

De IGZ volgt een zero-tolerance beleid als het gaat om lange mouwen. Helaas waren er uitzonderingen, die toch nog lange mouwen droegen. Deze medewerkers zijn hier op aangesproken. Binnen een paar weken wordt er nieuwe dienstkleding ingevoerd en zal er uitgebreid aandacht zijn voor de kledingvoorschriften.

Op het gebied van desinfectie concludeerde de IGZ dat het desinfectie-protocol goed is, maar het toepassen hiervan nog aandacht behoeft. Wanneer moet je waarmee desinfecteren of reinigen. Dit geldt zowel voor medewerkers op de verpleegafdeling als bij de schoonmaak. De betrokken afdelingen zijn op dit moment aan de slag om de verbeterpunten te borgen in de organisatie.' aldus de verklaring van de Raad van Bestuur. 

Reactie Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland op IGZ berisping

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws