donderdag, 07 september 2017 09:59

Record aantal reizigers op Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - In de maand augustus heeft Rotterdam The Hague Airport een recordaantal reizigers mogen verwelkomen. Maar liefst 200.255 passagiers reisden van en naar de Rotterdamse luchthaven. Dat is een stijging van ruim 20 % ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

In de periode van januari tot augustus, hebben ten opzichte van 2016 dit jaar ruim 8% meer passagiers gebruik gemaakt van Rotterdam The Hague Airport. De groei in aantal passagiers is mede het gevolg van het nieuwe Transavia bestemmingen netwerk, waarin zij grotere toestellen hebben ingezet. Ook TUI heeft aan de groei bijgedragen. Daarnaast vervoerde British Airways 42% meer passagiers naar Londen City dan in 2016.

Om alle passagiers te kunnen faciliteren is de luchthaven volop in beweging en zijn diverse verbouwingen in volle gang. In juni is het nieuwe bus- en taxiplein in gebruik genomen en is het gerenoveerde hoofdplatform officieel geopend. Inmiddels is ook het geheel vernieuwde voorterrein (Airportplein) geopend. Momenteel wordt gebouwd aan een nieuwe bagagehal en in november zal gestart worden met een verdere uitbreiding van de vertrekhal.

 

Record aantal reizigers op Rotterdam The Hague Airport

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws