dinsdag, 29 augustus 2017 08:50

Regen gaat stankcode verdrijven

Schiedam - De DCMR Milieudienst Rijnmond ontving klachten over stank uit de hele regio. Daarom was al vanaf 18.00 uur zaterdagavond stankcode 1 van kracht. De regen van vanavond gaat daar een einde aan maken.

Door het stabiele weer (weinig wind) kan vieze lucht van de industrie niet weg. De stankcode wordt vanavond om 22.00 uur ingetrokken. Omdat het gaat regenen blijft de stank minder hangen. De DCMR ontving sinds zaterdag ruim 50 klachten uit de hele regio.

Stankcodes worden afgegeven als door bijzondere weersomstandigheden de verspreiding van stoffen in de lucht minder is dan normaal. Door een lage windsnelheid in combinatie met een hoge vochtigheid of temperatuur blijft verontreiniging in een gebied hangen.
De DCMR kan in zo’n situatie voor de industrie een waarschuwingscode/stankcode afkondigen. Er zijn 5 codes. Code 1 Is een voorwaarschuwing. Bedrijven die daarover voorschriften in hun vergunning hebben, zijn verplicht om informatie over actuele emissies en verladingen van stankstoffen door te geven aan de meldkamer van de DCMR. Ook moeten zij extra alert zijn bij werkzaamheden die stank kunnen veroorzaken...

Regen gaat stankcode verdrijven

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws