vrijdag, 29 september 2017 09:09

Regenboogvlag gaat op Coming Out Dag 2017 in de hoogste molen ter wereld

Schiedam - Op zaterdag 7 oktober hijst wethouder Mario Stam om 11 uur de regenboogvlag bij het standbeeld van Vrouwe Aleida.

Omdat Schiedam een kleurrijke stad is waar iedereen welkom is, ongeacht religie, seksuele geaardheid, sekse, afkomst en cultuur zullen op Coming Out Dag ook de wieken van molen De Vrijheid versiert zijn met de regenboogvlag.

Verder is er zaterdagavond 7 oktober is in het Wennekerpand de voorstelling What’s in a name’. Een wervelende toneelavond over hokjesdenken. Vol humor, theater, poëzie, muziek en persoonlijke verhalen.

Waar staat de regenboogvlag voor?
Met het hijsen van de regenboogvlag zegt Schiedam dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Noodzaak
Dat de Coming Out Dag nog altijd nodig is blijkt uit de cijfers: homoseksuele en lesbische leerlingen worden vaker gepest dan hun heteroseksuele klasgenoten. 40% Van de lesbische meisjes krijgt te maken met verbaal geweld, 19% met seksueel geweld en 10% met grof lichamelijk geweld. Bij niet-lesbische meisjes gaat het om 21%, 2% en 6%.
Op de werkvloer is het veelal niet anders. Lhbt-medewerkers hebben vaker te maken met ongewenste seksuele aandacht, intimidatie en pesten op het werk. Dit geldt vooral voor biseksuele werknemers. Van de transgender personen heeft 41% zelfs helemaal geen werk (SCP, 2016).

De vrijheid om jezelf te kunnen zijn
Lhbt-ambassadeur Frank Magielsen: “Lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender? Vluchteling of migrant? Een label is zo geplakt en iemand is zo in een hokje gestopt. Laten wij gewoon kijken naar de 'M' van Mens.”
Kijk op https://theateraandeschie.nl/voorstelling/whatsinaname voor meer informatie over de toneelvoorstelling ‘What’s in a name’ op 7 oktober. Kaarten kosten € 7,50 per stuk.

Regenboogvlag gaat op Coming Out Dag 2017 in de hoogste molen ter wereld

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws