donderdag, 20 oktober 2016 22:14

Reinier de Graaf voorbereid op toeloop van patiënten uit Schiedam

Delft - Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft is volgens de regionale Omroep West voorbereid op een eventuele toeloop van patiënten uit Schiedam die per 1 november 's nachts niet meer terecht kunnen bij de spoedeisende hulp (SEH) van het Vlietland Ziekenhuis. Patiënten zijn de dupe van die maatregel, meent het Delftse ziekenhuis, dat hoopt op een snelle oplossing.

Veel inwoners van Schiedam en Vlaardingen gaven als reactie op de berichten over de Schiedamse SEH op PopUpTv al te kennen dan maar liever te kiezen voor het Renier de Graaf dat door de aanleg van de verlengde A4 snel te bereiken is vanuit Schiedam en Vlaardingen.

In Delft durven ze volgens Omroep West geen voorspelling te doen of het daardoor veel drukker zal worden. De verwachting is wel dat het Reinier de Graaf 'zonder problemen' eventuele extra patiënten op te kunnen vangen. 'Zo nodig zullen we onze capaciteit hierop aanpassen', laat een woordvoerster weten aan Omroep West. Blijkbaar is in Delft dus geen sprake van een tekort aan SEH verpleegkundigen. Op de website van het Delftse ziekenhuis staat een bericht over een succesvol verlopen banenmarkt voor verpleegkundigen in het Reinier de Graaf. In Schiedam wordt 'een krapte op de arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen in de regio én in Nederland' juist als oorzaak van de sluiting genoemd.

'Vervelend en ingrijpend'

Het Reinier de Graaf noemt de nachtsluiting van het Vlietland 'vervelend en ingrijpend' voor patiënten. 'Zij moeten hierdoor langer reizen voor spoedzorg. Ook neemt voor hen de keuzevrijheid af. We hopen dat het Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland lukt snel een oplossing te vinden en wensen ze daar veel sterkte mee.'

Reinier de Graaf voorbereid op toeloop van patiënten uit Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws