dinsdag, 24 maart 2015 12:27

Reizigers waarderen RET met 7,6

Voor de zesde keer op een rij is de waardering van de reiziger voor het openbaar vervoer van de RET gestegen. Gemiddeld krijgt de RET een 7.6. Reizen met de bus scoort een 7,7, de metro een 7,5 en ook tram steeg naar een 7,7. Ook voelen reizigers zich veiliger in het openbaar vervoer van de RET. Dat blijkt uit de landelijke OV-klantenbarometer die het Kennisplatform Verkeer en Vervoer vandaag bekend maakte. 'Bijna te mooi om waar te zijn. Dit is wat we bedoelen met onze slogan 'Aardig Onderweg'. Een prachtige cijferlijst waar ik waanzinnig trots op ben. Een dik compliment voor meer dan 3000 collega's die het elke dag waar maken.' aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.

ret1

De waardering voor het openbaar vervoer van de RET stijgt voor de 6e keer op rij.'Een prestatie die in de veertien jaar dat de klantenbarometer nu wordt gehouden nog niet eerder in Nederland is voorgekomen. "Zes keer een beter rapport van je klanten is geen toeval meer, maar een beloning voor onze jarenlange inspanningen. Klanten zien en waarderen dus waar we zo hard aan werken. Ik ben dankbaar dat onze klanten deze cijfers geven. We besteden veel aandacht aan verbetering van de service door onze frontliners. En juist op deze aspecten scoren we weer beter. Een prachtige en welverdiende opsteker voor alle collega's." aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET

Bus

De bus scoort deze keer een 7,7. Dit is 0,2 punt hoger dan vorig jaar en het tweede jaar dat de waardering voor het reizen met de bus van de RET stijgt. De hoogste score van de vier grote steden. Van alle stadsbus-concessies in Nederland krijgt alleen Apeldoorn een hogere waardering. Alle andere stads-concessies scoren lager dan RET-bus. De informatie bij vertragingen, het gemak van het laden en kopen van een vervoerbewijs, frequentie en reissnelheid tijdens de rit dragen bij aan de gestegen waardering voor de bus.

Tram en metro

De tram scoort dit jaar een 7,7. Het meest gestegen in de waardering zijn de oordelen over netheid, vriendelijkheid en veiligheid tijdens de rit. Het oordeel over de metro is met een 7,5 gelijk gebleven.

Sociale veiligheid

Ook dit jaar zijn weer alle cijfers voor veiligheid gestegen of gelijk gebleven. In onderstaande tabellen staan de cijfers voor sociale veiligheid per modaliteit.

Pedro Peters: 'Veiligheid in het openbaar vervoer is voor ons al jaren top-prioriteit. We zien dat het goed gaat; het aantal incidenten is de afgelopen jaren gehalveerd. Vaak gaat alle aandacht uit naar onaanvaardbare geweldsincidenten. En terecht, maar we mogen niet vergeten dat het OV over het geheel veilig is. Gelukkig beleven reizigers dit ook zo en deze cijfers tonen dit aan!'

ret2

 

 

OV in de vier grote steden

Van de vier grote steden scoort de RET op dit moment het beste.

ret3

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws