maandag, 13 oktober 2014 10:47

Requiem in de Grote Kerk van Schiedam

Gabriel Fauré was de grote vernieuwer van de Franse religieuze muziek van zijn tijd (1845 - 1924). In Schiedam wordt zijn muziek op zondagmiddag 2 november met veel liefde gebracht door een speciaal gevormd koor: Het Groot Projectkoor Schiedam.

In de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam zingt het koor onder leiding van dirigent Bas van Houte prachtige koorwerken van Fauré, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine, en het ontroerende Requiem. Stadsorganist Arjen Leistra zorgt voor de orgelbegeleiding. De vocale solisten zijn de bekende sopraan Annette Rogers, en de bas Hans de Vries.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerkdeuren gaan om 14.30 uur open. Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de VVV, de erkende boekhandels Van Leeuwen (in het centrum) en Post Scriptum (in Hof van Spaland) en in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Indien nog voorradig, kunnen bezoekers voor aanvang van het concert aan de kerk kaarten kopen. Telefonisch reserveren kan onder nummer 010 – 4261177 of via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws