maandag, 19 oktober 2015 14:25

Requiem van Fauré op Allerheiligen in de Grote Kerk van Schiedam

Gabriel Fauré was de grote vernieuwer van de Franse religieuze muziek van zijn tijd (1845 - 1924). In Schiedam wordt zijn beroemde Requiem op zondagmiddag 1 november vanaf 15.00 uur met veel liefde gebracht door een speciaal gevormd koor: Het Groot Projectkoor Schiedam.

In de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam zingt het koor onder leiding van dirigent Bas van Houte prachtige koorwerken van Fauré, waaronder het bekende Cantique de Jean Racine, en het ontroerende Requiem. Het concert wordt geopend met de monumentale Messe Solennelle van Louis Vierne, tijdgenoot van Fauré.

Stadsorganist Arjen Leistra bespeelt het grote Flentrop-orgel. De vocale solisten zijn de bekende Schiedamse sopraan Annelies Prins, en de bas Frits Karskens.

Dat de muziek van het Requiem troost biedt in het gemis van dierbare overledenen werd vorig jaar duidelijk zichtbaar en voelbaar. Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om na afloop van het concert een kaarsje aan te steken.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerkdeuren gaan om 14.15 uur open. Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de VVV, boekhandel Post Scriptum (in Hof van Spaland) en in de Grote Kerk tijdens de openingsuren. Indien nog voorradig, kunnen bezoekers voor aanvang van het concert aan de kerk kaarten kopen. Telefonisch reserveren kan onder nummer 010-4718207 of via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Requiem van Fauré op Allerheiligen in de Grote Kerk van Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws