maandag, 08 februari 2016 14:38

Restauratie historische panden aan Hoogstraat feestelijk van start

Op donderdag 11 februari aanstaande wordt het feestelijke startsein gegeven voor de restauratie en verbouwing van de panden aan de Hoogstraat 89 en 91 in Schiedam.

De Stichting Restauratie Hoogstraat Schiedam II, onderdeel van Stadsherstel Schiedam, zal het komende jaar deze twee panden in hun oorspronkelijke luister herstellen. Het project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het De Grootfonds, het Job Dura Fonds, de Van der Mandele Stichting en de Gemeente Schiedam.

Achtergrond project en panden

In het pand aan de Hoogstraat 89 komt een nieuwe entree voor het Jenevermuseum. Hierdoor krijgt dit museum een gezicht aan de Hoogstraat en wordt een fysieke verbinding gerealiseerd in het Museumkwartier.

Bij de voorbereidingen van de werkzaamheden werd in het gemeentelijk monument Hoogstraat 91 een bijzondere zestiende-eeuwse kapconstructie gevonden. Deze wordt in ere hersteld en zal een belangrijk onderdeel vormen bij de herinrichting van het pand tot een erfgoedlogies. Op de begane grond wordt een voor de monumentale gevel passende pui geplaatst. Hier komt een aantrekkelijke horecaruimte.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door restauratiebouwbedrijf Burgy, onder directie van architect Rob Ruoff, en zullen tot het einde van het jaar duren.

 

Restauratie historische panden aan Hoogstraat feestelijk van start

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws