donderdag, 26 maart 2015 07:51

RET app met real-time info nu al te downloaden

Op de RET Real Time app kunnen reizigers in de regio Rotterdam, behalve hun reis vooraf plannen, de actuele vertrektijden van hun tram, bus of metro checken, zien waar de dichtstbijzijnde halte is en krijgen zij een melding bij verstoringen op de door hun gewenste lijnen en tijdstippen. Ook laat de nieuwe app de trams, bussen en metro's realtime over de kaart van Rotterdam bewegen, waardoor reizigers in een oogopslag zien hoever het voertuig dat zij willen nemen bij hun halte vandaan is. Daarnaast beschikt de app over een landelijke reisplanner. 'De combinatie van al deze functionaliteiten in één app maakt hem uniek in Nederland. Met deze appbieden wij onze reizigers maximale realtime service, waardoor het reizen met de RET nog makkelijker wordt.' aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Eén app voor alle RET zaken

Reizigers kunnen op de app vooraf hun reis op de minuut nauwkeurig plannen. Ook tijdens de reis kunnen zij in de app de vertrektijden per minuut, per lijn en per halte zien. Ritten die te laat zijn, staan in rood aangegeven. Daarnaast kunnen reizigers niet alleen zien hoe laat hun bus, tram of metro komt, maar kunnen ze 'hun' voertuig ook zien rijden op de kaart.Daarnaast geeft de app omleidingen en actuele verstoringen weer. Op deze manier worden reizigers vooraf en onderweg zo goed mogelijk geïnformeerd over het verloop van hun reis.

Op basis van GPS locatie kunnen reizigers op de meter nauwkeurig zien welke haltes en stations in de buurt zijn. Ook is te zien welke lijnen op deze halte komen en hoe laat het volgende voertuig realtime aankomt.

Ook kunnen reizigers hun 'eigen' lijnen en stations toevoegen aan hun favorieten,waardoor zij vanaf elke locatie en ten allen tijden direct op de hoogte zijn van de realtime vertrektijden. In de app zit ook een alert-functionaliteit, die reizigers informeert over verstoringen op hun favoriete lijnen. Reizigers kunnen zelf vooraf aangeven over welke lijnen en op welke momenten zij informatie willen ontvangen over verstoringen.

Ook biedt de app de mogelijkheid contact op te nemen met de RET Klantenservice, voor vragen, openingstijden, gevonden voorwerpen en formulieren.

Bestaande en nieuwe RET-app

De 61.000 gebruikers van de bestaande RET reisplanner kunnen de nieuwe gratis appdirect gratis downloaden. De 15.000 gebruikers van de bestaande RET-Alert app ontvangen automatisch een update op hun telefoon of tablet.

​RET app gratis downloaden

De Real Time App is voor iedereen gratis beschikbaar voor Android en IOS (Apple). De app werkt op telefoons en tablets vanaf Android versie 4 en IOS 7 en is vanaf 26 maart te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Advertentie