dinsdag, 25 juli 2017 08:53

RET-controleurs krijgen bodycam

Schiedam - De RET start met ingang van 1 juli 2017 de pilot Bodycam als onderdeel van de veiligheidsmaatregel cameratoezicht. Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren Openbaar Vervoer (BOAOV) schakelen de, op het lichaam gedragen camera in, op het moment waarop een onveilige situatie ontstaat.

Alleen geautoriseerde personen hebben toegang tot het opgenomen beeldmateriaal. De beelden worden, als deze niet noodzakelijk zijn voor de afhandeling van een incident  na zeven dagen gewist.

Indien je door één van de handhavers bent opgenomen met een bodycam kan je, mits tijdig aangevraagd  de beelden inzien. Hiervoor kan je telefonisch, bij de afdeling RET klantenreacties via 0900-5006010 (Gebruikelijke belkosten, open op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.) een terugbel afspraak maken.

Met een actief veiligheidsbeleid in het openbaar vervoer probeert de RET in te spelen op allerlei maatschappelijke veranderingen. Voor de veiligheid zijn bijvoorbeeld alle nieuwe metrorijtuigen van camera's voorzien. Die maatregel is deel van een totaalpakket van maatregelen bij de RET om het openbaar vervoer veiliger te maken.

Andere maatregelen zijn onder andere de inzet van conducteurs in de trams, toegangspoortjes in de metrostations, kaartcontroles in bus, tram en metro, en SOS-zuilen in alle metrostations. Ook voorlichting aan scholen maakt deel uit van het pakket. De buitengewoon opsporingsambtenaren van de afdeling Veiligheid van de RET voeren dagelijks controles uit. Zij werken iedere dag op alle lijnen binnen het RET-vervoergebied. 

Foto: Twitter/RET

RET-controleurs krijgen bodycam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws