maandag, 21 maart 2016 09:11

RET eerste vervoersbedrijf met ISO 55001 certificering

De RET kan zich op het gebied van assetmanagement meten met internationale bedrijven als Unilever, het Havenbedrijf Rotterdam en Shell. Dat blijkt uit het ISO 55001(2014) certificaat dat Paul Lorist, directeur Techniek RET, ontving uit handen van Lloyds. De afdeling Inframanagement, verantwoordelijk voor de railinfrastructuur en het vastgoed binnen de RET, is nu gecertificeerd conform deze internationale assetmanagement norm. Met dit certificaat is de RET het eerste openbaar vervoerbedrijf dat dit niveau van assetmanagement haalt over al haar te beheren objecten, zoals rails, haltes en stations.

‘Deze certificering geeft aan dat de RET op een goede manier met het beheer en onderhoud van de rails, haltes, de systemen en de stations om gaat. Hoge kwaliteit en veiligheid van onze infrastructuur is noodzakelijk om de 600.000 reizigers uit de regio Rotterdam iedere dag weer openbaar vervoer te kunnen bieden. Daarom zoeken we naar het beste evenwicht tussen hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid tegen lage kosten. Door daar grip op te krijgen, hebben onze reizigers minder last van storingen aan onze infrastructuur én besparen we geld.

We werken we volgens het ‘Rotterdams model’. Dat betekent dat we een integraal openbaar vervoer bedrijf zijn, dat alles in eigen huis heeft om de operatie draaiende te houden. Kennis en kunde is daarbij essentieel en het vermogen om daadwerkelijk in te kunnen grijpen’, aldus een trotse Paul Lorist, directeur Techniek RET.

Assetmanagement

Assetmanagement zorgt ervoor dat de RET vanaf het moment van aanschaf tot het moment van uitstroom zorgt voor de beste manieren en momenten van onderhoud. Daarbij is het uitgangspunt dat de infrastructuur tijdens de looptijd beschikbaar en betrouwbaar is, tegen lage levenscyclus kosten en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

Inframanagement

De afdeling Inframanagement beheert en onderhoudt 53 metrohaltes, 322 tramhaltes, 162 km metrospoor, 194 km tramspoor, 2 metroremises, 3 tramremises, 468 tramwissels, 342 metrowissels, alle tractie-installaties en bovenleidingen. Ook systemen die cruciaal zijn voor het waarborgen van een bedrijfsvaardige exploitatie én de veiligheid van de reizigers en collega’s zoals spoorbeveiliging, reizigersinformatiesystemen en mobilofoonsystemen worden onderhouden door de afdeling Inframanagement.

RET eerste vervoersbedrijf met ISO 55001 certificering

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws