donderdag, 04 mei 2017 16:29

RET komt met tijdelijke oplossing toegankelijkheid metrostation Vijfsluizen voor minder validen

Schiedam - 'Helaas is aan de zuidzijde van het metrostation Vijfsluizen nog geen lift aanwezig en de noordzijde (in- en uitgang Vlaardingerdijk) is alleen bereikbaar met bus of metro' schrijft de gemeente.

De zuidzijde is dus niet toegankelijk voor minder validen (in rolstoel, booster- of scootmobiel). De RET werkt hard om eind van dit jaar een lift aan de zuidzijde te realiseren. Tot de lift er is kunnen minder validen gebruik maken van een (rolstoel)taxi.

(Rolstoel) taxi als tijdelijke oplossing
Minder validen die gebruik maken van aansluitend openbaar vervoer (buslijn 56, 156 en 126) kunnen gebruik blijven maken van de lift aan de noordzijde. De RET adviseert minder validen die willen doorreizen naar een bestemming in de buurt van metrostation Vijfsluizen die niet of slecht bereikbaar is met een van de genoemde buslijnen, vanaf nu vooraf een (rolstoel)taxi te bestellen bij Connexxion Taxi via telefoonnummer 088 - 6000905. De rolstoeltaxi haalt u op bij het buspleintje aan de noordzijde. Voor een (rolstoel)taxi-rit naar metrostation Vijfsluizen toe geldt hetzelfde. Geef dan uw naam op bij het bestellen van de rit en geef aan dat u de rit bestelt vanwege het ontbreken van een lift aan de zuidzijde van metrostation Vijfsluizen (in- en uitgang bedrijventerrein Vijfsluizen).

Meer informatie over bereikbaarheid van metrostation Vijfsluizen kunt u vinden op de website van de RET en voor vragen kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l en telefoonnummer 0900 - 5006010.

RET komt met tijdelijke oplossing toegankelijkheid metrostation Vijfsluizen voor minder validen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws