woensdag, 25 februari 2015 18:49

RET reizigers laten pakket bezorgen op metrostation

Vanaf vandaag Parcelstations op Rotterdamse metrostations Beurs en Rotterdam Centraal. 

Tijdens je metroreis een pakketje ophalen of afleveren? Vanaf vandaag kan dat op de Rotterdamse metrostations Beurs en Rotterdam CS. Op deze stations plaatste DHL zogenaamde Parcelstations, pakketkluizen waar klanten hun pakketjes kunnen afhalen of afleveren. Zo is een pakket altijd dichtbij, ook onderweg. Pedro Peters, algemeen directeur van de RET: "Wij zijn blij met de komst van de Parcelstations omdat het extra service en gemak oplevert voor de duizenden metroreizigers die elke dag langs deze stations komen."

Hoe het werkt

De pakketkluizen op metrostations Beurs en Rotterdam CS bestaan uit een aantal kluisjes in verschillende formaten waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen. Wanneer zij kiezen voor aflevering in een van de pakketkluizen op de metrostations, ontvangen zij per sms een code waarmee ze de kluis kunnen openen.

Het Parcelstation kan ook gebruikt worden voor het verzenden van pakketten. Een klant bereidt een zending thuis via zijn computer voor. Door op het Parcelstation het thuis geprinte etiket te scannen krijgt men toegang tot een van de kluisjes. Het pakket wordt vervolgens door DHL opgehaald en bij de ontvanger bezorgd. Als de webwinkel de optie toelaat kan het Parcelstation zo ook gebruikt worden voor het retourneren van aankopen.

Uitbreiding

Bij onze oosterburen staan inmiddels al meer dan 3.000 Parcelstations. Het is daar een zeer populaire aflever- en verzendoptie. Ook in Nederland verwacht DHL veel van deze vorm van verzenden en ontvangen. Roelof Hofman, director operations vanDHL Parcel Benelux: "In combinatie met de Parcelshops, waarvan er inmiddels al meer dan 1.000 zijn, wordt daarmee de mogelijkheid om zelf te bepalen waar en wanneer men zijn pakket in ontvangst wil nemen verder uitgebreid." De Parcelstations in Rotterdam maken deel uit van een twintigtal Parcelstations die DHL momenteel plaatst in Nederland. De komende periode onderzoeken DHL en RET op welke andere metrostations nog meer Parcelstations geplaatst kunnen worden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws