donderdag, 29 januari 2015 09:10

RET start met gratis wifi in trams en metro’s

Vanaf vandaag start de RET met het aanbieden van gratis wifi in metro en tram. Op metrolijn E rijden vanaf vandaag de eerste twee wifimetro's rond. Ook de eerste wifitram rijdt vanaf vandaag door de regio Rotterdam. Elke week komen er weer nieuwe wifivoertuigen bij, die zijn herkenbaar zijn aan de stickers van wifi-iconen op de ramen. Aankomende zomer zijn alle trams en metro's voorzien van wifi. Hiermee is de RET de eerste stadsvervoerder in Europa die haar hele vloot van gratis wifi voorziet. De RET biedt reizigers deze gratis service om het reizen nog prettiger te maken. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers deze zomer gebruik maken van gratis wifi.

Wifi-stickers in de voertuigen

Tijdens de nachtelijke uren voorziet de RET elke dag enkele trams en metro's van wifi-apparatuur. In de zomer zijn de 113 trams en 145 metro's voorzien van gratis wifi. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis wifi. De voertuigen die zijn voorzien van wifi zijn tijdens de invoeringsmaanden herkenbaar aan stickers op de ramen met wifi-iconen erop. (zie foto onderaan dit persbericht). Ook in de voertuigen hangt een sticker met een wifi-icoon.

Overal online

Reizigers kunnen momenteel nog niet overal ondergronds gebruik maken van van gratis wifi. Om ook onder de grond gebruik te kunnen maken wifi, is de RET afhankelijk van de telecomproviders. Zij werken aan het aanleggen van een ondergronds 3G- en 4G- netwerk dat op een later moment wordt opgeleverd. Daarna kunnen reizigers zowel op bovengrondse als op alle ondergrondse trajectdelen gebruik maken van gratis wifi.

RET wifi

Reizigers die gebruik willen maken van gratis wifi kunnen het RET WIFI netwerk activeren door op 'ga online' te klikken waarna zij direct gebruik kunnen maken van gratis wifi.

Wifi op stations

De proef met gratis wifi op metrostation Beurs is succesvol. Dagelijks maken zo'n 5000 reizigers gebruik van deze gratis service, soms zelfs met 1000 tegelijk. In de zomer van 2015 worden ook de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven voorzien van gratis wifi.

Winactie voor reiziger

Reizigers die een foto van een wifivoertuig via twitter of facebook delen met de RET, maken kans op een ipad-mini, zodat zij overal online kunnen zijn.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws