maandag, 22 februari 2016 10:57

Reünie leerlingen Johan Oberreiter (1904-1964)

Op dit moment is er in het Museum Maassluis een mooie overzichtstentoonstelling van de schilder Johann Oberreiter, vluchteling uit Oostenrijk, die ruim 45 jaar in Maassluis woonde. Naast tentoongestelde schilderijen en parafernalia is er ook een leslokaal nagebouwd.

Naast schilder was Oberreiter stoffeerder, leraar en meer. Veel Maassluizers, zoals Henk Fortuin, Jan Ouwenbroek, Willem van Es, Lenie en Catrien de Baat en Aad Sluijter leerden van hem de eerste beginselen van de teken- en schilderkunst.

Binnen het museum is nu de gedachte ontstaan om een reünie te organiseren voor mensen die van Oberreiter les hebben gehad. Oude herineringen ophalen, opnieuw kennismaken in een omgeving die daar uitstekend bij past: Museum Maassluis.

Graag nodigt Museum Maassluis oud-leerlingen uit die nog eens wil napraten over een prettige leraar. Jan Ouwenbroek zei destijds over hem: ‘Het was een geduldige, maar ook strenge leraar die goed kon vertellen en uitleggen, een innemend en kunstzinnig man. Ik heb mijn carrière volledig aan hem te danken. Een uitspraak van Johann Oberreiter was: Een schilder is als een muzikant, een muzikant schildert met klank, een schilder met verf.’

En zoals een andere leerling zei dat ze veel moesten oefenen met schetsen, of zoals Oberreiter zei: ‘Sjetsen, sjetsen, sjetsen.’ Als u de reünie wilt bijwonen kom dan op zaterdagmiddag 12 maart naar het museum. De reünie begint om 16.00 uur. Nadere inlichtingen bij Friedie Kloen, 010-5913813, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010 – 5913813.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.museummaassluis.nl
Het museum is geopend van maandag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Reünie leerlingen Johan Oberreiter (1904-1964)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws