maandag, 22 september 2014 11:14

Richard Brand presenteert debuutroman Iva

Zaterdag 27 september 2014 om 13.30 uur is in de Bibliotheek Schiedam de boekpresentatie van de debuutroman; 'Iva' van de Schiedamse schrijver Richard Brand. Gastspreker Han van der Horst treedt geeft een korte lezing en het Rotterdams studentenorkest verzorgt de muziek.

Richard Brand (1968) is geboren te Rotterdam-Delfshaven en woont momenteel in Schiedam. Sinds 1999 is hij werkzaam als bevelvoerder bij de brandweer in Den Haag. De studie Cultuurwetenschappen heeft hij niet volledig afgemaakt, maar in zijn vrije tijd studeert hij aan de Open Universiteit. Daarnaast brengt hij, in samenwerking met De Nieuwe Uitgeverij, zijn roman 'Iva' uit: een verhaal over de zoektocht naar wat kunst is. De gebeurtenissen in het leven van de hoofdpersonage, Stan Weideveld, leiden de lezer via intrigerende scènes naar een oplossing.

Richard schrijft regelmatig, op persoonlijke titel, op zijn blog: vaak serieus, soms grappig, maar altijd Richard. Klik hier om zijn blog te bezoeken.

Over het boek Iva: De Haagse Stan Weideveld heeft zijn leven op de rit: hij heeft een goede baan als cultuurwetenschapper op de Universiteit, hij werkt momenteel aan zijn proefschrift en komt iedere avond thuis waar zijn mooie en zorgzame vrouw op hem wacht.

Het leven van Stan staat echter in één keer op zijn kop als hij een ongeluk veroorzaakt. Het enige dat de onbekende vrouw nog uit weet te spreken is 'Iva', waarna ze in comateuze toestand naar het ziekenhuis wordt gebracht. Stan verzorgt de vrouw dagelijks en enige tijd later blijkt dat het ongeval aan het begin staat van een reeks gebeurtenissen, die leiden tot de oplossing van zijn proefschrift.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws