woensdag, 31 mei 2017 00:05

Rijndam Racers doen voor vijfde keer mee aan HandbikeBattle

Schiedam - Voor de vijfde keer meedoen aan de loodzware HandbikeBattle. De Rijndam Racers gaan ervoor wanneer het team op 22 juni 2017 met de handbike de Kaunertal in Oostenrijk beklimt.

Tijdens deze 20 km lange rit met bijna 1.000 hoogtemeters, en hellingen tot 11%, strijden zij tegen teams van andere revalidatiecentra uit verschillende landen. Om deze jubileum editie te vieren, organiseerde een deel van het team het ‘Secret 5th anniversary event’ voor alle betrokkenen door de jaren heen.

Secret 5th anniversary event
Tijdens het evenement fietsten de aanwezigen een tocht van 60 kilometer, op de fiets en met de handbike. Na afloop van de tocht werden er tijdens het diner herinneringen opgehaald aan de laatste vijf jaar. Teamcaptain John Jongeneel (35) doet dit jaar voor de derde keer mee aan de HandbikeBattle. “Ik ben trots om deel uit te maken van dit team,” zegt John. “Het is voor mij een heerlijk gevoel om een steentje bij te kunnen dragen aan dit evenement. De energie die elke topper uitstraalt en de prestatie die wij met z’n allen leveren, maken het voor mij heel bijzonder. Het geeft een euforisch gevoel om samen aan de top te komen.”

Motivatie
“John motiveert ons enorm,” zegt Erik van Hoorn (36), debutant bij de Rijndam Racers, over zijn teamcaptain. Erik heeft een dwarslaesie over gehouden aan een ongeluk. “Ik hoop dat ik mezelf versteld kan laten staan met wat ik nu nog allemaal kan met mijn dwarslaesie. Ik wil mijn grenzen verleggen en uiteraard ga ik door tot ik het snot voor mijn ogen zie.”

Meer bekendheid
Het doel van de Rijndam Racers is om door deelname aan de HandbikeBattle meer bekendheid te geven aan sporten met een dwarslaesie en amputatie in het algemeen en handbiken specifiek.
De Rijndam Racers rijden ook voor patiënten van Rijndam Revalidatie die nog maar net zijn geconfronteerd met een dwarslaesie of amputatie. Zo geven zij deze mensen de gelegenheid tijdens hun revalidatiebehandeling kennis te maken met de handbikesport en met het plezier dat je eraan beleeft.

Meer informatie over de Rijndam Racers en de mogelijkheden om te steunen of aan te moedigen zijn te vinden op www.rijndamracers.nl

Rijndam Racers doen voor vijfde keer mee aan HandbikeBattle

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws