woensdag, 24 februari 2016 08:32

Rijnmondband komt met Soulmates

De trots van Schiedam op fanfare- en showkorpsgebied, de Rijnmondband, presenteert Soulmates."Soulmuziek leeft! En komt vanaf 2016 uit Schiedam." schrijft de Rijnmondband. De band is in 2016 weer te boeken met twee verschillende shows: naast de Break-Out Show is dat dus de Soulmates. De première van de nieuwe show is op Koningsdag, helaas niet in Schiedam maar tijdens de taptoes in Veenendaal en Beek (Limburg). 

Motown

De enige echte dynamische Soul show die garant staat voor 10 minuten muzikale herkenning. Motown is een verkorting van Motor Town, een synoniem voor de stad Detroit in de USA. Lang voor Eminem, Madonna,Techno House, Iggy pop en voor Motown zelf, lang voordat er sprake was van een plaatselijke muziek scene of stijl, stond Detroit synoniem voor de auto-industrie. Vooral zwarte arbeiders en hun gezinnen uit de zuidelijke staten trokken naar Detroit om te gaan werken in de fabrieken van Ford, General Motors of Chrysler. Eén van hen was Berry Gordy Sr. Zijn zevende zoon, Berry Gordon Jr. richtte op 14 april 1960 Motown Record Corporation op, kortweg genaamd: MOTOWN

Motown bereikte als tamelijk klein platenlabel in de jaren '60 met maar liefst 79 platen een notering in de top 10 van the Billboard HOT 100. Een ongekend succes! Motown geeft in de jaren '60 een geheel eigen sound aan R & B, pop en soulmuziek. Het zijn de herinneringen die velen van ons zullen hebben als we deze muziek horen.

Vreemde Rijnmondband

De Rijnmondband is en blijft in artistieke zin een beetje “ODD” (vreemd), net een beetje anders, fris of lekker. Maar met deze show tóch een onvervalst Showkorps met recht uit het hart heerlijk vette muziek. In de choreografie is geprobeerd de sfeer van beroemde Motown formations uit te beelden, en hun stereotype poses en pasjes te laten zien.

 

Rijnmondband komt met Soulmates

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws