zaterdag, 03 juni 2017 12:12

Roparun van start gegaan

Hamburg - Sylvie Meis heeft het startschot geven voor de Roparun 2017.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

'Het zonnetje laat zich niet zien en er valt wat regen, maar dit drukt de pret absoluut niet' schrijft de organisatie op haar website. Er lopen ook vele lopers en teams uit onze regio mee. Roparun-radio, met onder andere Aad van der Wel achter de microfoon (gemeentevoorlichter Schiedam) doet live verslag. 

Dit jaar werd het startschot wederom verzorgd door tv personality Sylvie Meis. Zoals voor vele bekend is heeft zij een persoonlijk verhaal met één van de doelen van de Roparun. Als beschermvrouwe van DKMS life mag zij dit jaar van Roparun een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 69.000 euro. Dit geld wordt besteed aan workshops ‘Look Good Feel Better’

Het eerste team dat dit jaar van start gaat is het team ‘Running Blind’. Dit team bestaat volledig uit slechtzienden die allen fietsen of lopen samen met een buddy. Ook zijn er 3 begeleiders (fysiotherapeuten) die slechtziend zijn.

'Wisten jullie trouwens dat de teams vanuit Hamburg 40Km(7%) verder lopen dan vanuit Parijs. Wat een bikkels zijn deze mensen toch die ervoor kiezen om in Hamburg te starten.' schrijft de organisatie.

Tot nu toe is er dit jaar al 2  miljoen euro opgehaald voor

Roparun van start gegaan

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws