donderdag, 27 maart 2014 09:57

Rotary Schiedam organiseert autorally

Op zondag 13 april 2014, organiseert Rotaryclub Schiedam de Veste, wederom, een autorally met als doel geld bijeen te brengen voor een aansprekend project: de DaDa Cup 2014.

De DaDa Cup 2014 start om 09.00 uur bij BMW en MINI dealer Kalfsbeek in Wateringen. Na een bijzondere mooie rit over uitsluitend kleine weggetjes door Midden-Delfland, via het veer naar Rozenburg, vervolgt de route richting Voorne Putten voor de lunch bij Kalfsbeek in Brielle . Hierbij zal gebruik worden gemaakt van pijlen kortste route. Daarna rijdt men verder over onbekende kleinere wegen en komt men fotovragen tegen. Van het eiland Voorne –Putten rijden we via het veer bij Hekelingen richting Hoekse Waard. Op het testcircuit de Banaan aan het einde van de route gaat het echt om de punten! Hier zullen de deelnemers een regelmatigheidsproef met pylonen moeten rijden. Het gaat hier niet om de snelste tijd, maar om met een gemiddelde snelheid op de juiste wijze zonder stuurfouten dit parcours af te ronden. Hierna rechtstreeks naar Kalfsbeek in Schiedam om bijeen te komen voor de afsluiting , prijsuitreiking, de borrel met hapjes, en natuurlijk de bekendmaking van de opbrengst voor de kangoeroestoelen voor het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Dit Laatste zal door de burgemeester van Schiedam , Cor Lamers, geschieden. De rally is ongeveer 160 km lang. 60 vrijwilligers zijn langs de route aanwezig om niet alleen de deelnemers te controleren of de juiste route wordt gereden, niet te snel wordt gereden, maar ook te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Voor de hele rally is vergunning door de overheid en overige instanties verstrekt.
Stichting DaDa
Stichting DaDa is opgericht in 2001 en staat voor "Een betere Kinderzorg" en heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen in Nederland. Hierbij zijn kindvriendelijk- heid, (visuele) communicatie en ouder-kind-relatie de sleutelwoorden. De stichting richt zich op projecten of doelen die niet vanuit de normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden. De middelen die DaDa weet in te zamelen nemen ieder jaar toe en DaDa heeft inmiddels een groot aantal projecten in ziekenhuizen en medische dagverblijven in Nederland kunnen realiseren. DaDa heeft door de inzet van de betrokkenen van het eerste uur een evolutie doorgemaakt tot een actieve no-nonsens maatschappelijk betrokken stichting.

Vlietland Ziekenhuis, Schiedam
In het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam vinden ruim 1.800 bevallingen per jaar plaats in de daarvoor ingerichte verloskamers op de afdeling Gynaecologie en Obstetrie. Op dit moment wordt op de afdeling Kindergeneeskunde een low-care unit ingericht als onderdeel van het Moeder Kind Centrum. Hier kunnen baby's met een lage zorgindicatie worden opgenomen. Het Vlietland Ziekenhuis biedt ook de moeder gelegenheid om bij haar opgenomen baby te verblijven. Zij verblijft dan naast haar baby op deze low-care unit. Verdere informatie: www.vlietlandziekenhuis.nl/kangoeroestoel . Stichting DaDa zal, afhankelijk van het totale sponsorbedrag, de opbrengst besteden aan het project "Low-care unit binnen het moeder kind centrum" voor de aanschaf van Kangoeroestoelen en daarbij direct verwante attributen.

Inschrijven voor deelname: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kosten per equipe (2 pers.) €.200,- (inclusief , lunch, koffie-stops en finishborrel met hapjes)
Voor meer informatie:
Rally-voorzitter : Paul Valk 06-5511 1154 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wedstrijdleider: Hans van Dalen 06-5025 5980 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws