donderdag, 24 november 2016 20:18

Rotterdam Running Crew rent door 100-jarig Wilhelminahaven

Schiedam - Op woensdag 30 november geeft wethouder Nathalie Gouweleeuw (o.a. Sport en Maritieme Ontwikkeling) het startschot voor de ‘Wilhelminahaven Run’ – een gratis loopevenement in organisatie van de Rotterdam Running Crew (RRC).

De run viert het 100-jarig bestaan van de Wilhelminahaven: “het 100-jarig bestaan van de Wilhelminahaven is een mooie gelegenheid voor de Rotterdam Running Crew om hun populaire maandelijkse hardloopronde in het Schiedamse havengebied te houden. Dat de deelnemers daarbij door een geheel vernieuwd gebied rennen, daar ben ik extra trots op” stelt wethouder Nathalie Gouweleeuw. De aanpak van de Wilhelminahaven is onderdeel van de grootscheepse havenontwikkeling die recent is ingezet.

100-jarig bestaan Wilhelminahaven

De Wilhelminahaven 100 jaar geleden aangelegd aan de noordelijke zijde van de Nieuwe Maas. De haven ligt ten westen van Vijfsluizen (Wiltonhaven) en ten oosten van de Spuihaven in Schiedam-Zuid. De burgemeester van Schiedam had destijds slechts acht woorden nodig om zijn visie op de economische ontwikkeling van Schiedam te geven: “De toekomst van Schiedam ligt aan de Maas”. 100 jaar later ligt de toekomst van Schiedam nog steeds aan die Maas: in de vorm van een innovatief maritiem cluster.

Ter viering vindt van zaterdag 3 december tot en met zaterdag 28 januari de tentoonstelling “100 jaar Wilhelminahaven” plaats in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam aan de Hoogstraat 74A. De toegang is gratis.

Rotterdam Running Crew

In 2015 organiseerde RRC het hardloop evenement voor het eerst buiten de stadsgrenzen van Rotterdam. Het historisch centrum van Schiedam was toen voor ruim 1500 lopers het decor. Wie mee wil lopen kan zich aanmelden via de Facebookpagina van de Rotterdam Running Crew. Afstanden van deelname zijn 3, 6 of 9 km. Deelname is gratis.

 

Rotterdam Running Crew rent door 100-jarig Wilhelminahaven

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws