zondag, 10 mei 2015 08:32

Rotterdams Philharmonisch Orkest meets Maas

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans voegen het beste van twee disciplines samen. Ze creëren een unieke cross-over waarin urban dance, hiphop en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Na een succesvolle eerste editie is RPhO meets Maas opnieuw te zien op 16 en 17 mei in het Maaspodium.

Dansers van Maas en musici van RPhO verleiden elkaar tot interactie en het zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken. Breakers, koperblazers en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar met moves en drumsolo's in dat wat hen verbindt; de liefde voor muziek. Met name de muziek is zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de blazers en slagwerkers van het Rotterdams Philharmonisch.

Credits

Pierre Volders (trombone), Alexander Verbeek (trombone), Remko de Jager (trombone), Simon Wierenga (trompet), Martin Baai (slagwerk), Sarif Tribou (slagwerk) zullen namens het Rotterdams Philharmonisch onderdeel zijn van RPhO meets Maas. Dansers Boyd Grund, Remses Rafaela, Benediction Mensah en Gianni Noten vertegenwoordigen Maas tijdens deze voorstelling. Het concept en de regie is in handen van Jolanda Spoel.

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch is een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van thuishaven Rotterdam. Het orkest oogst succes in 's werelds belangrijkste zalen en behoort dan ook tot de top van de orkestwereld.

Maas theater en dans

Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers die theater en dans maken voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, altijd op een bijzondere manier verteld.

Maaspodium XL
Maaspodium XL is voor jongeren die van cultuur houden. Theater en dans, maar ook video, DJ's, fotografie, muziek, eten, stand-up comedy, circus, mime, poetry, feesten, mode en architectuur. Kortom: een hotspot vol mogelijkheden en verrassingen. Meer weten of benieuwd naar het volledige programma? Check MAAStd.nl!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws