zondag, 05 februari 2017 10:57

Ruime overwinning Nexus tegen hekkensluiter

waterwegsport Schiedam - Na de teleurstellende nederlaag tegen OZC stond voor Nexus 1 de ontmoeting met hekkensluiter Olympia 1 op het programma. Op papier een mooie tegenstander om de bittere smaak weg te spoelen en de positieve lijn weer op te pakken in de ontknoping van deze competitie.

Nexus startte scherp en stond na de eerste aanval direct op 1-0. De gasten uit Spijkenisse konden in de beginfase echter mee met de Schiedammers en pakten brutaal een 1-2 voorsprong. Het niveauverschil tussen beide ploegen was echter wel goed zichtbaar in het veld, Nexus had lange aanvallen en creëerde daarmee veel meer kansen. Dit werd al snel ook op het scorebord duidelijk, Nexus pakte na 10 minuten een 5-2 voorsprong. Deze voorsprong werd gedurende de eerste helft gestaag uitgebreid. Aan het einde van de eerste helft was er even een hectische fase, door een wat onhandige/onkundige manier van verdedigen door Olympia borrelden er even wat frustraties op, wat Kim Majoor een gele kaart opleverde. De vrije bal die er wel werd gekregen schoot Noah Poppelier binnen wat de stand op 12-5 bracht. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft verliep gelijkwaardig aan de eerste helft. Nexus was duidelijk sterker en bouwde de voorsprong gestaag uit. Na de 13-5 van Nick Pak was het Suthes Balasooriyan die de 14-5 maakte, en hoe?! Het valt al geruime tijd op dat Suthes Balasooriyan zich laat inspireren door Lisa Stouten. Vorige week scoorde hij eenmaal met een Lisa-bal, vandaag deed hij het zelfs tot driemaal toe! Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft was het Kim Majoor die met een schot het 200e competitiedoelpunt van Nexus maakte en de stand op 22-8 bracht. Na dit doelpunt was het zeventienjarige talent Sander Borgman die zijn debuut mocht gaan maken in Nexus 1, hij verving Suthes Balasooriyan. Na een goede actie van diezelfde Sander Borgman werd er een strafworp verdient, deze werd benut wat de stand op 23-8 bracht.

Met nog een kleine tien minuten te spelen was er opnieuw hectiek, ditmaal niet in het veld maar om het veld heen. De wedstrijd bleek door enkele blessurebehandelingen iets te zijn uitgelopen en na de korfbal was er een voetbaltoernooi gepland. Er was geen overleg mogelijk en de voetballers eisten met nog 7 minuut 32 op de klok de zaal op. Hierdoor kwam er abrupt een vervroegd einde aan de wedstrijd. Na nog enige discussies langs de lijn konden de voetballers met uiteindelijk zo’n 7 minuten en 32 seconden vertraging starten met het toernooi.

Met deze duidelijke overwinning kan Nexus wel met een goed gevoel de ontknoping van deze competitie in. In de komende twee weken moet Nexus 1 op bezoek bij de directe concurrenten Paal Centraal en ADO, waar de strijdt om de bovenste plekken uitgevochten zal gaan worden.
Ruime overwinning Nexus tegen hekkensluiter

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws