maandag, 08 juni 2015 07:49

Ruime overwinning SV & HV Schiedam na achterstand

waterwegsport

Door: Elijah Valk

SV & HV Schiedam heeft vanmiddag wederom een overwinning behaald. De huidige nummer drie van de ranglijst won met 6-14 tegen Jeka uit Breda.

Coach Leo Voogd hamerde al vaker op, de Schiedammers moeten iedere wedstrijd vol geconcentreerd blijven en krijgen niets cadeau. Dit bleek ook vanmiddag het geval, want in 2de inning kregen de Schiedammers een Grand Slam achter hun oren, wat direct een 6-1 achterstande betekende. De schik zat er op dat moment goed in, maar de formatie van Leo Voogd rechtte hun rug en met name Stefan Droog zorgde ervoor dat de honken vanaf dat moment nagenoeg leeg bleven.

De Schiedammers daarentegen sloegen de ene na de andere hit. Ook door twee bunt singles van Lennard Bol en Roeland Offermans zorgde er mede voor dat Jeka na inning 5, hun ruime voorsprong volledig teniet gedaan zag worden. Op dat moment stonden de Schiedammers weer op voorsprong en wel 6-12. Ook het veldwerk was wederom prima, mede door derde honkman Leon Korpel en tweede honkman Michel Vervloet. Ook catcher Sander Bol deed van zich spreken, door op 2 een man uit te gooien die probeerde te stelen.

Na 7 2/3 inning werd Stefan Droog vervangen door reliever Mitchell Berghmans, hij gooide in de negende inning definitief de deur dicht.

Met deze overwinning blijven de Schiedammers wel op de derde plaats staan, maar laten ze wel weten dat ze thuishoren in de top van deze competitie. De eerstvolgende wedstrijd van SV & HV Schiedam is op 21 juni, wanneer de huidige nummer twee Tex Town Tigers naar Schiedam komt, aanvang 14:00uur

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws