zondag, 28 juni 2015 17:53

Ruime overwinning voor SV & HV Schiedam

waterwegsport

Door: Elijah Valk

SV & HV Schiedam heeft vanmiddag een ruime overwinning geboekt. In Schiedam werd na 6 1/2 innings met 23-8 gewonnen van Hazenkamp. Anders dan de uitslag deed vermoeden moesten de Schiedammers zeker in het begin van de wedstrijd flink aan de bak.

De mannen van coach Leo Voogd kwamen namelijk in de eerste inning al op een achterstand van 0-7. Werper Stefan Droog heeft het einde van die inning niet meegemaakt. Hij werd terecht gewisseld nadat hij 8 honkslagen tegen had gekregen. Zijn vervanger Dimitri Kwetsie had wel zijn dag. Dit leidde tot nog maar enkele honkslagen tegen over de resterende wedstrijd.

Na de tweede inning waren de Schiedammers al teruggekomen tot 6-8. Het was dus een kwestie van tijd tot de SV & HV Schiedam op voorsprong kwam. De Pitching van de Nijmegenaren was niet best, wat tot uiting kwam door de vele maal vier wijd en wanneer er wel een bal goed werd gegooid, verdween deze bal in het verre veld.

Na 6 1/2 inning had het verwende publiek genoeg gezien toen de eindteller op 23-8 stond. Michel Vervloet en Roland van Ee waren vandaag de beste slagmannen met beide 3 hits en samen goed voor een totaal van 9 RBI's.

Door de nederlaag van Tex Town Tigers zijn de Schiedammers weer geklommen naar de tweede plaats op de ranglijst.

Volgende week zondag speelt SV & HV Schiedam uit in Eindhoven tegen PSV om vervolgens op 12 juli om 14:00 uur thuis te spelen tegen Arnhem Rhinos.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws