woensdag, 24 mei 2017 10:47

S’DAM Haventours weer begonnen

Schiedam - Kinderen enthousiast maken voor een toekomstig beroep in de maritieme sector en de stad van Schiedam en haar haven verbinden. Dat is de basis van de S’DAM Haventour: een uniek educatief programma, geïnitieerd door Stichting Promotie Schiedam (SPS).

Maandag 22 mei vertrok het schip met tientallen scholieren van groepen 7 en 8 voor een unieke excursie door de Schiedamse haven. In mei en juni staan er nog drie vaarten op de agenda.

“De pilot vorig jaar was dermate succesvol dat meteen is gestart aan deze editie. Het is een leuke manier om meer te leren over havens in het algemeen en de Schiedamse haven in het bijzonder”, aldus Annemieke Loef, directeur van SPS.

Educatief programma
Scholen uit Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die geïnteresseerd zijn in dit educatieve programma, kunnen contact opnemen met SPS via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kinderen krijgen een educatieve kinderkrant die vooraf in de klas wordt behandeld door de eigen leerkracht. Tijdens de haventour per boot gaan zij zelf aan de slag met een doe-krant vol leuke opdrachten en informatie over de havens, de bedrijven en beroepen die hier te vinden zijn.

Eén krant is gericht op scheepvaart, alle wereldhavens en uiteraard op de havens van Rotterdam en Schiedam. Een tweede krant is een doe-krant gericht op de Schiedamse haven. Loef: “Het voordeel van de kinderkrant is dat het in de klas gelezen en gebruikt kan worden. Ook kunnen de kinderen de krant mee naar huis nemen, zodat de ouders deze ook zien.”

Havenexcursie
Na een introductie van de eigen leerkracht maken kinderen een havenexcursie met ‘de KRVE 71’. De excursie duurt twee uur. Vanuit de Kleine Ambassade gaat een docent mee als gids die de kinderen op een interactieve manier meer informatie geeft over de Schiedamse haven.

Samenwerking
Voor de S’DAM Haventour heeft SPS een samenwerking gezocht met verschillende Schiedamse bedrijven en de Kleine Ambassade die het plan in opdracht van SPS tot uitvoering heeft gebracht. “Het idee is mede ontstaan door onze gesprekken met het maritieme bedrijfsleven en het advies van de Kindergemeenteraad”, vertelt Loef. “Vele bedrijven gaven aan dat er een dreigend tekort is aan personeel. En veel kinderen, jongeren en hun ouders weten niet dat de Schiedamse haven zoveel mogelijkheden biedt. We houden het niet bij de basisscholieren, we gaan ook een programma ontwikkelen voor middelbare scholieren.”
S’DAM Haventours weer begonnen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws